Varför du inte ska ha takfönster

Det är modernt med takfönster och de har sina fördelar. Bland annat släpper de in välbehövligt ljus i bostaden, vilket många uppskattar då ett takfönster oftast släpper in mer ljus än ett vanligt fönster. Men om du är sugen på att skaffa takfönster bör du även känna till de eventuella nackdelarna.

Nackdelarna med takfönster

Många vill ha så mycket ljus i sin bostad som möjligt för att bostaden ska kännas öppen och fräsch. Därför är det väldigt vanligt att installera takfönster och det kan ha sina fördelar, men det kan också finnas en hel del nackdelar med det. Kanske är du på gång att renovera taket och står i valet och kvalet mellan att bestämma dig för om du ska ha takfönster eller inte. Ibland kan det vara svårt att själv komma på alla nackdelar med något och därför kan det vara bra med lite utomstående input.

Här nedan får du en lista över saker som du kanske inte har tänkt på och som kan vara eventuella nackdelar när det kommer till takfönster i bostaden.

Om nedanstående saker inte skrämmer iväg dig ifrån tanken på att skaffa takfönster, så finns det egentligen inte några hinder för dig att göra det. Kontakta Villatakspecialisten för att få hjälp med att få ordning på ditt nya tak och sedan är det bara att njuta.

Eventuella nackdelar med takfönster kan vara:

  • Solen kan vara jobbig på morgonen om du har glömt att täcka över fönstret på kvällen.
  • Regnvatten kan komma in om du har råkat glömma att stänga fönstret.
  • Ett takfönster kan vara ett sätt för tjuvar att ta sig in.
  • Du får ännu ett fönster att putsa som dessutom är svårtillgängligt.
  • Har du barn finns det risk att barnen klättrar ut genom fönstret för att ta sig upp på taket.

justblue