Underhåll av kakel och badrum

Ett nyrenoverat badrum känns härligt på många sätt och alla minnen från gammal fukt eller slitet kakel är som bortfluget. Det är dock viktigt att ha risker om framtida slitage i bakhuvudet för att garantera lång livslängd på ditt nya badrum.

I den här artikeln ger vi dig några konkreta tips på hur du underhåller kakel och badrum för att undvika slitage, mögel eller skador.

Regelbunden rengöring

Nog för att det nya kaklet och duschutrymmet skiner rent och blankt efter renoveringen, men smuts kan snabbt göra entré. Det handfasta tipset när det gäller underhåll av badrum är kort och gott rengöring. Du bör redan från start vara noga med att rengöra alla badrummets ytor på regelbunden basis.

En av de vanligaste skadorna när det gäller VVS och duschutrymmen är problem med avloppet. Vid minsta bekymmer med ditt avlopp ska du ringa in en rörmokare eller VVS-specialist. Du kan enkelt googla på nätet efter hantverkare på din ort. Skriv rörjour rörmokare Sundbyberg om du bor i den delen av Stockholmsområdet och är i behov av akut hjälp med avloppsproblem. Det är sällan någon bra idé att ge sig på avloppsproblem på egen hand utan definitivt något du bör lämna åt proffsen. Vad du däremot kan göra för att förebygga rörproblem i duschen är att ta bort hår som hamnat vid brunnen efter duschning. Det finns husmorstips vid stopp i avloppen, men i regel är det bättre att ringa din rörmokare.

Rätt kakelprodukter

När du har ett nytt kakel lagt i badrummet är det A och O att använda anpassade produkter vid rengöring. Be din rörmokare om tips på rengöringsmedel som är effektiva, men som inte sliter på kaklet i onödan. Ofta behövs ytterst lite av medlet och ser du till att med jämna mellanrum göra rent i skarvarna och runt om kaklet minskar du risken för badrumsfukt eller mögel.

justblue