Renovera dina fönster – få plats med odling

Börjar dina fönster och fönsterkarmar bli lite till åren och i behov av en renovering? Då är detta det perfekta tillfället att även se till att anpassa dina fönsterkarmar till sådant du vill använda dem till, men kanske inte haft plats för fram till nu. Kunniga hantverkare kan hjälpa dig få dina fönster precis som du vill ha dem, med plats för både odling och vackra blommor.

Låt odlingarna njuta av solen från fönstren

Längtar du efter att odla grönsaker, örter och kryddor hemma i köket men upplever att du inte har så mycket plats? Det finns lösningar för det mesta, och speciellt om du nu ligger i startgroparna att renovera dina fönster. Under vinterhalvåret kan du med fördel odla på andra ställen i köket med hjälp av odlingsstationer eller en snygg och smidig växtlampa, som hjälper växterna att få den mängd ljus de behöver. När det så blir varmare och ljusare utomhus igen kan du även placera dina odlingar i fönsterkarmarna, men då gäller det såklart att de får plats där. Därför finns det mycket att vinna på om du gör fönsterkarmarna lite bredare, när du ändå planerar att renovera dina fönster. Inom kort kommer ditt kök att prunka av frodiga örter, kryddor och utsökta grönsaker.

Många fördelar med att odla själv

Även om du har en trädgård utanför fönstret kan det ibland vara bra att börja driva upp de små plantorna inomhus, och även då är en växtlampa väldigt bra att använda, så att grödorna får den bästa möjliga starten. När det är varmt nog utomhus och plantorna är stora nog, kan du plantera ut dem så att de kan fortsätta växa och frodas tills det är dags för dig att plocka och skörda dem. Har du inte odlat själv förut kommer det vara väldigt spännande att börja, då de allra flesta mår väldigt bra av det. Det handlar både om det lugnande och avkopplande i att påta i jord och arbeta med växter, och att få lön för mödan genom att kunna äta och njuta av grönsakerna och de andra växterna du odlar. Det för oss närmare det naturliga, rena och fräscha och det är det många som mår bra av, både i kroppen och i sinnet.

justblue