Gör något roligt med takfönstret

Ett takfönster kan vara en stor tillgång i en bostad tack vare det stora ljusinsläppet. Mer ljus i bostaden är extra välkommet, speciellt under den mörka årstiden. Vill man inte ha ett genomskinligt fönster i taket finns det möjligheter att göra något annat med fönstret.

Sätt egen prägel på takfönstret

Om du inte redan har ett takfönster men väldigt gärna skulle vilja ha, så kan du kontakta exempelvis DM Tak för att få hjälp. En takläggare kan hjälpa till med det mesta som har med tak att göra, inklusive att installera ett takfönster. Förutom ljusinsläpp kan ett takfönster även bidra till bättre ventilation i hemmet när man har korsdrag. Dock bör man komma ihåg att stänga det innan regnet kommer.

När takfönstret väl är på plats är det bara att njuta av det extra ljusinsläppet. Men om man av någon anledning ogillar att ha ett naturligt fönster i taket kan man åtgärda det på flera sätt. Varför inte engagera barnen genom att göra egna fönsterdekorationer? I hobbyaffärer finns det en speciell sorts färg för fönster. När den torkar blir den plastig och kan sedan fästas på fönsterrutorna. Ett annat alternativ är att fästa ett tunt och genomskinligt tyg över fönstret så att ljuset kan tränga igenom.

justblue