Ta hand om gamla fönster

Förr i tiden var alla fönster munblåsta, varav små bubblor och ojämnheter förekom i fönsterrutorna. Nu för tiden är de gamla fönstren inte alltid så populära då en del inte gillar ojämna fönster, medan andra älskar dem.

För den som ska utföra fastighetsskötsel på en gammal byggnad är det kanske just gamla och munblåsta fönster som gäller vid fönsterbyte på fastigheten. För att bevara den gamla byggcharmen kan det vara bra att inte byta ut fönstren till moderna, perfekta och felfria fönsterrutor. Istället kan man föra kulturskatten vidare och förlänga livslängden på gamla antika fönster.

För dig som inte gillar antika fönsterrutor

Har du precis köpt ett gammalt hus där de gamla och ojämna fönsterrutorna får dig att bli åksjuk? I så fall bör du absolut inte kasta dem då det är många som värdesätter de gamla rutornas charm. Försök att sälja dem på loppis eller liknande istället så att någon annan kan få glädje för dem. Du kanske blir förvånad när du upptäcker vad folk är villiga att betala för äkta, gamla, munblåsta fönsterrutor.

För dig som söker antika fönsterrutor

Det kan vara ganska svårt att hitta antika, munblåsta fönsterrutor. Men det går att hitta på de mest märkliga platser. Ett effektivt sätt är att annonsera ut i tidningen eller på en köp- och säljsajt vad du söker. Då är det inte omöjligt att du blir kontaktad av någon som har några gamla fönsterrutor till övers. Ett annat tillvägagångssätt kan vara att kontakta en glasblåsare. Det kan hända att de har möjlighet att skapa fönsterrutor på gammalt vis, men du får nog räkna med att det kommer att kosta lite mer än att ta vara på befintliga gamla fönsterrutor.

justblue