Maximera ljusinsläppet i hela hemmet

Med stora fönster i din bostad har du goda förutsättningar att få ett ljust och luftigt hem även under mulna dagar. Om du vill öka ljusinsläppet i ditt hem finns det flera knep att ta till, som till exempel val av färger och innerdörrar.

För att lyckas med att välja rätt skjutdörrar inomhus är det viktigt att se över vilken typ av planlösning ditt hem har. Skjutdörrar är till exempel perfekta att använda om du har ett stort rum som du vill dela av utan att behöva ha en skrymmande innerdörr som tar plats varje gång den öppnas. Hos Gk Door hittar du skjutdörrar av hög kvalitet i olika typer av material och färg.

Så får du ett ljust hem

En skjutdörr som har ett fönster av glas gör att du släpper igenom ljuset i hemmet trots att dörren är stängd. Genom att välja en skjutdörr med frostat glas behåller du insynsskyddet men släpper igenom ljuset. För att få in ytterligare ljus utifrån är ett bra tips att sätta in ett takfönster i utrymmen som till exempel en lång och mörk hall. På så sätt får du ljusinsläpp både från skjutdörrarnas fönster och från takfönstret vilket gör att utrymmet blir mycket mer inbjudande än annars. Ytterligare ett sätt att få ett ljust hem är att inreda med ljusa färger på både golv och väggar samt möbler och övrig inredning.

justblue