De senaste fönstertrenderna

Att byta fönster på sitt hem är en stor investering som kräver både eftertanke och förarbete. Innan man väljer modell så är det bra om man har klart för sig vilken stil huset har och att den stilen är något som man har tänkt leva med i många år. Om huset till exempel har en allmoge stil så är det bra att fortsätta på den linjen när man byter fönster och kanske välja något med spröjs. Vilken färg man vill ha på fönsterbågarna spelar också in då de antingen kan bryta av vackert mot husets fasad eller smälta in.

Följa trend eller magkänsla?

De fönster som du väljer till ditt hem är något som du själv ska kunna leva med länge, därför är det klokt att välja något som man trivs med och tycker om hellre än följa en trend. Det är som bekant så att något som är trendigt idag är omodernt imorgon och fönster är inget man byter när trender svänger. Välj därför fönster som passar dig, ditt hem och din smak hellre än något som anses trendigt för stunden. Det kan däremot vara roligt att titta på hur andra gjort för att få inspiration och de flesta återförsäljarna av fönster brukar också kunna ge kloka råd.

Funktion går före form

Vilken funktion du vill att dina fönster ska fylla är det viktigaste beslutet att ta. När du väl vet om du vill ha exempelvis vändbara, vädringsluckor, spröjsade eller delade så kan man börja fundera på tillval som färg på bågen och persienner. Fönstrets u-värde är också bra att läsa mer om så att de inte släpper ut, eller in, värme genom glaset. En tumregel är att fönstret ska ha ett lågt u-värde för att vara energi effektivt! De flesta stora tillverkare levererar fönster som uppfyller krav på miljö och ekonomi samtidigt som de följer dagens trender, så det kan vara en bra idé att titta på många alternativ.

justblue