Att välja kakel till badrummet är roligt men ganska svårt eftersom det finns så många olika alternativ. Anledningen till att just kakel passar så bra för detta rum i huset är att det är mycket lätt att torka av och att man kan göra det både snyggt och praktiskt. Frågan är dock hur man skall tänka för att fatta rätt beslut.

Vitt, vitt, vitt

Det klassiska badrumskaklet är vitt och man kan använd plattor som är formade som kvadrater eller rektanglar. Detta ger ett rent och stilfullt intryck och även om smuts snabbt syns på en vit bakgrund så är det samtidigt enkelt att rengöra.

Någon färggrann detalj

Väljer man ett helt vitt badrumskakel kan man komplettera det med en eller ett par mindre detaljer i färg. Det finns mindre kakelplattor som ser ut som små mosaikbitar och man kan låta installera en diskret rad som löper utmed golvet, i mitten eller nära taket i en färg som bryter monotonin. För just badrum passar olika nyanser av blått men man kan bryta med precis vilken färg man vill så länge man själv är nöjd med resultatet. Samma mosaikkakel kan man också använda på golvet som dessutom gör badrummet halksäkert.

Det finns också kakelplattor med målade detaljer som växter, fiskar eller rent av abstrakta mönster som man också kan göra inslag med och resultatet blir både vackert och originellt.

Härliga färger

Varför inte bryta helt med traditionen och välja färggranna kakelplattor som gör badrummet till en exotisk färgfest? Mörkblått nära golvet som går över till havsblått och slutar med akvamarin vid taket? Eller ett badrum helt i rött eller grönt? På så sätt blir badrummet helt personligt och unik och kan kännas som ett roligt sätt att göra ett annars neutralt rum extra roligt. Var inte rädd för att våga gå emot normen!