Inredning av fönster och fönsterbrädor

Att inreda kring hemmets fönster kan vara en utmaning eftersom fönster både ska kunna släppa in mycket ljus och stänga ute ljus under heta och soliga sommardagar. Med vackra gardiner och inredning av fönsterbrädan med krukväxter eller prydnadsdetaljer skapas en ombonad och trivsam känsla.

Inredning och homestyling har blivit allt viktigare i takt med att försäljningen av bostäder sker på nätet där bostäderna visas upp med ofta upp till 30 fotografier. Som en följd av inredningsboomen har det uppstått en ny yrkesgrupp som arbetar med homestyling för mäklarfirmor eller för privatpersoner. Om du är intresserad av att starta ett inredningsföretag eller redan arbetar med homestyling kan det finnas tillfällen då kapitalbehovet är stort under en begränsad period. Det kan exempelvis vara om du har fått in flera uppdrag men fakturorna inte ska betalas förrän om flera veckor. Vid akut behov kan du då ta ett lån till ditt företag hos Capcito där du får ut pengarna snabbt.

Inredningstips för fönster

Det finns många olika sätt att styla fönster på och det är inte bara gardiner och krukväxter som kan användas för fönsterstyling. Genom att placera tavlor i ram eller glasföremål tillsammans med en vacker bok eller tidning får fönstret en annorlunda och mer unik utformning. Även vaser med vackra snittblommor kan placeras på fönsterbrädan istället för på ett bord i rummet. Vackra ljusslingor som hängs upp skapar ett mjukt och behagligt ljus i rummet under den mörka årstiden. Om du har ett djupt fönster där det går att krypa upp och sitta är det härligt att inreda med mjuka kuddar och en varm pläd. Den klassiska krukväxten är självklart också ett säkert kort för en stilren fönsterinredning och vackra krukväxter skapar en levande känsla av natur i hemmet samtidigt som de bidrar till en bättre luftkvalitet inomhus.

Gardiner är också viktigt för de allra flesta även om det finns de som väljer att helt strunta i dem. Om du har behov av att kunna stänga ute för insyn eller vill kunna dämpa ljusinsläppet en varm sommardag bör du välja tjocka gardiner som är enkla att dra för. Även persienner fungerar bra men är oftast bara praktiska och tyvärr inte särskilt snygga. Vid gardinval är det härligt att kunna ta ut svängarna och experimentera med färger eftersom det är enkelt att byta gardiner när du har tröttnat på en färg. Med hjälp av färgstarka gardiner kan ljusinsläppet i rummet förändras och skapa olika stämningar i rummet beroende på vilken färg gardinen har. Materialet i gardinen har också betydelse för rummets karaktär och en tjock sammetsgardin i mörkrött ger en dämpad känsla medan en tunn vit gardin skapar en mer skir och luftig känsla i rummet. Genom att ha två till tre uppsättningar gardiner går det också att ändra inredning utifrån årstid.

justblue